Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація на Львівщині

Вівторок, 25 травня 2021, 12:10

На Львівщині розпочинають вакцинувати прокурорів

вакцинація на Львівщині

Сьогодні область отримає 16 800 доз вакцини Coronavac, якою щеплюватимуть прокурорів, працівників санаторіїв та ПЕК.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив сьогодні регіональний координатор з вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут, 25 травня Львівщина має отримати 16 800 доз вакцини Coronavaс, якою планують щеплювати також й працівників прокуратури. 

"Сьогодні на Львівщину прибуде 16 800 доз вакцини, які використають для вакцинації цільових груп населення. А саме: працівників санітарно-курортних закладів, прокуратури, спецзв’язку та сфери паливно-енергетичного комплексу (великі енергомережі, шахти)" – наголосив Олег Когут.

За його словами, також вакциною Coronavaс щеплюють мешканців Моршина у рамках пілотного проекту з масової вакцинації населення міста. Станом на сьогодні 64% із запланованих 70% населення міста вже отримали щеплення від коронавірусу, а протягом останніх днів в Моршині не зафіксували жодного нового випадку захворювання.

"Також очікуємо на прибуття чергової партії вакцини Pfizer, яка буде використана для вакцинації працівників закладів освіти всіх рівнів акредитації" – додав Олег Когут.

Зазначимо, станом на сьогодні в області провакциновано 73 927 осіб (одна доза – 69 990, дві дози – 3937), з них вакцину Covieshield отримали 38 403 особи, Astra Zeneca – 24 070, Coronavac – 7686, Pfizer – 3768 осіб.

Нагадаємо, 9 квітня міська комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення розпочати вакцинацію працівників освіти, громадського транспорту та підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста. Проте з середини квітня працівників ЛНУ ім. І. Франка припинили щеплювати через нестачу вакцини.

А з 12 травня у місті стартувала масова вакцинація працівників ІТ-компаній. 

Додамо, станом на 21 квітня найбільшою провакцинованою категорією населення у області були люди віком від 20 до 39 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.