Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

заповідники на Львівщині

Понеділок, 31 травня 2021, 16:16

На Жовківщині планують створити два лісові заказники

заповідники на Львівщині

На території Жовківського лісового господарства планують створити два лісові заказники та чотири ботанічні пам’ятки природи місцевого значення.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

У п’ятницю, 28 травня, комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації підтримала ініціативу надання статусу об’єктів природно-заповідного фонду окремим деревам та насадженням дуба звичайного, віком 100 – 300 років, на території Жовківського лісового господарства.

Планують створити два лісові заказники (Глухівський, Бутинський) та чотири ботанічні пам’ятки (Дуби Лянга, Дуби Кулича, Дуби Рекленця, Дуби Зіболки) природи місцевого значення.

"Переконаний, ухвалення цього рішення Львівською обласною радою сприятиме збереженню старовікових дерев та насаджень, створенню умов для відновлення дубових лісів на території лісового фонду, а також дасть поштовх до розвитку зеленого туризму", − зазначив голова комісії Віталій Свіщов.

Межі новостворених лісових заказників та ботанічних пам’яток природи місцевого значення будуть позначені державними знаками відповідного взірця.

Нагадаємо, торік уряд підтримав створення ботанічного заказника "Долина ірисів" в межах Миколаївського району та парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва "Адамівка" у Трускавці.

Додамо, на Львівщині функціонують 392 заповідників та пам'яток природи. У 2019 році в області створили 14 заповідників, парків та памяток природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.