Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   П'ятниця, 18 червня 2021, 17:45

Держава має виділяти більше коштів на реабілітацію дітей – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Фракція Батьківщини підтримала законопроєкт щодо збільшення видатків на забезпечення розширеного неонатального скринінгу.

Фракція ВО «Батьківщина» підтримала законопроєкт «Про внесення змін до додатка №3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо збільшення видатків на забезпечення розширеного неонатального скринінгу (№5589).

Втім, команда «Батьківщини» у парламенті підготувала альтернативний до цього законопроєкт із пропозицією розширити видатки на реабілітацію дітей з інвалідністю в Україні.

Про це з парламентської трибуни зазначив народний депутат України від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк, наголосивши, що наразі в Україні приблизно 170 тисяч дітей потребують реабілітації, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Враховуючи, що у поточному році на реабілітацію дітей з інвалідністю у державному бюджеті передбачено 130 мільйонів гривень, а середня вартість реабілітаційних послуг для однієї дитини складає приблизно 19 тисяч гривень на рік, необхідні послуги отримують лише 7 тисяч дітей, а понад 160 тисяч, всупереч проголошеному владою курсу на підтримку базових прав дитини, залишаються без будь-якої надії на поліпшення стану свого здоров’я», – наголосив Михайло Цимбалюк.

За його словами, альтернативним законопроєктом пропонувалося збільшити видатки на реабілітацію дітей з інвалідністю на 418 мільйонів гривень за рахунок зменшення видатків резервного фонду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.