Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Четвер, 24 червня 2021, 15:20

Цимбалюк про ситуацію навколо Митрополичих садів у Львові

Михайло Цимбалюк

Нардеп Михайло Цимбалюк розповів про ситуацію навколо Митрополичих садів у Львові.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Представники Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення стягнули військову техніку на територію Митрополичих садів собору Святого Юра Української Греко-Католицької Церкви у Львові. Все заради того, щоб рейдерським способом захопити частину території біля Собору.

Митрополичі сади – частина комплексу собору Святого Юрія, яка охороняється законодавством України, як пам’ятка архітектури державного значення та належить до Світової спадщини ЮНЕСКО.

У радянський період у нижній частині садів влада поставила радіовежу, щоб блокувати радіосигнал з Європи. А вже після проголошення незалежності України місцеві чиновники повернули сади українській Церкві, але нижню частину, де стояла вежа, не віддали, оскільки вважали її військовим об’єктом.

П’ять років тому вежу демонтували, а торік Львівська міська рада передала своєю ухвалою нижню частину Митрополичих садів у постійне користування УГКЦ. На земельній ділянці встановили обмеження на капітальне будівництво та огородження, а територія перебуває під охороною ЮНЕСКО.

Ситуація навколо Митрополичих садів вимагає термінового втручання правоохоронних органів, аби забезпечити законність дій на території Митрополичих садів.

Не припустимі такі зухвалі речі на території головного Собору УГКЦ у Львові, які залишають негативний відбиток на багатостолітній історії міста, де завжди могли спільно співфункціонувати різні конфесії» – наголосив Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.