Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Понеділок, 5 липня 2021, 17:30

Цимбалюк назвав найосновніші ризики від розпродажу землі

Михайло Цимбалюк

Після того, як влада без погодження з народом відкрила ринок землі в Україні, варто працювати над тим, аби підтримати фермерські господарства.

Про це напередодні в ефірі одного з соціально-політичних ток-шоу заявив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, оцінюючи закон про відкриття ринку землі, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку. 

За його словами, наразі аграрії повинні викуповувати свої земельні паї, а попереду в нас серйозні виклики пов’язані з децентралізацією, коли рішення прийматимуться на рівні територіальних громад.

«Тут своє слово у недопущенні маніпуляцій із землею мають сказати правоохоронні органи, адже продати свій пай хочуть лише люди, доведені до зубожіння. Держава, за прикладом багатьох європейських країн, має створити національну агенцію чи банк і викупити в громадянина пай, якщо він хоче його продати, але не за ціною 1000 доларів. А вже потім держава може віддати цю землю в оренду», – зазначив Цимбалюк.

За словами політика, найосновніші ризики від розпродажу землі це – паралізовані правоохоронна і суддівська системи, масовий хаос в державному реєстрі майнових прав (на що постійно скаржаться люди).

«Люди роками судитимуться за забрану в них землю. Щоб ринок землі був прозорий, правоохоронна і суддівська системи мають працювати. Земля – це товар, бо це не будинок, і не автомобіль, а один із основних засобів для отримання товару», – резюмував Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.