Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

проспект Шевченка, 11

wikimedia.org

Понеділок, 5 липня 2021, 14:58

У Львові вирішили продати приміщення у пам'ятці архітектури на проспекті Шевченка

проспект Шевченка, 11

У місті планують виставити на аукціон комунальне приміщення в пам'ятці архітектури на проспекті Тараса Шевченка, 11.

Про це йдеться у проекті ухвали, оприлюдненій на сайті Львівської міської ради для розгляду на сесії, що відбудеться у четвер, 8 липня.

Згідно із документом, до переліку об’єктів малої приватизації комунальної власності Львівської МТГ, які підлягають приватизації у 2021 році способом аукціону, депутати вирішили включити нежитлові приміщення другого поверху на проспекті Тараса Шевченка, 11.

Нежитлове приміщення, які мають продати на аукціоні, знаходиться на другому поверсі будівлі, його загальна площа становить 80,3 кв. м. У тексті ухвали не вказали його стартову вартість.

Станом на сьогодні приміщення вільне та використовувалось ГО "Львівська шахова академія" для статутної діяльності.

Зазначимо, будинок на проспекті Тараса Шевченка, 11 − пам'ятка архітектури місцевого значення. Кам'яниця збудована у 1884-1885 рру стилі історизму. Тут знаходилася кравецька майстерня під назвою Amalja Stein, що належала пані Годлевічовій. Після Другої світової війни в будівлі працювало Радіо-телеграфічне агентство України, а інші квартири розділили поміж працівниками цієї установи.

Нагадаємо, у лютому цього року у міськраді сформували перелік із 150 нежитлових комунальних приміщень, які планували продати на аукціоні. Пізніше його поповнили приміщеннями на вул. Курбаса, 9 і площі Катедральній, 8, приміщеннями "Книжкової криївки", на Площі Ринок, 39.

Зазначимо, на початку квітня керівник департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук заявляв, що Львів рухається до дефолту, а  бюджет розвитку головним чином наповнюється за рахунок надходжень від продажу комунального майна та землі.

Додамо, раніше Варіанти дослідили питання із продажем приміщень на Площі Ринок у системі ProZorro у статті "Проzorri свистуни Садового".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.