Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

СІЗО на Збиральній

Фб Садового

Середа, 7 липня 2021, 11:35

Садовий презентував проєкт гламурного СІЗО для своїх поплічників

СІЗО на Збиральній

Львівські архітектори перемогли у конкурсі на найкращий проєкт будівництва нового слідчого ізолятора у Львові.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

У місті обрали переможця архітектурного конкурсу на найкращу проєктну пропозицію з будівництва Львівської установи виконання покарань №19 на вул. Збиральній.

"Маємо результати архітектурного конкурсу на проєкт будівництва слідчого ізолятора у Львові. Перемогли львівські архітектори Sulyk Architects. Майбутній комплекс буде розташований на вул. Збиральній. Його будуватиме Міністерство юстиції" – заявив Садовий.

За його словами, ця будівля має такоє й доповнювати архітектуру міста.

"Це цікавий досвід. В Україні подібних проєктів ще не реалізовували.
А чи може СІЗО бути пам'яткою сучасної архітектури?" – додав Андрій Садовий. 

Зазначимо, конкурс на будівництво нового СІЗО оголосили  у березні цього року. Новий слідчий ізолятор зведуть на земельній ділянці площею 8,3188 га, він буде на 1000 місць, а максимальна висота становитиме 16 метрів.

На території СІЗО збудують: 3-поверховий адміністративний будинок, чотири режимні корпуси для чоловіків на 720 місць та один корпус для жінок і неповнолітніх на 70 місць, лікарні на 150 місць, спортзалу, збірного та слідчого відділень, їдальню, тир, прогулянкові дворики, розплідник і вольєр для собак, навчальні класи для кінологів.

Додамо, ще у 2017 році Міністерство юстиції оголосило конкурс з інвестиційного продажу львівського СІЗО. Тоді передбачалося, що інвестор побудує новий слідчий ізолятор за межами міста, отримавши натомість приміщення старого СІЗО.

У 2020 році львівське СІЗО у Львові планували виставити на аукціон.

Того ж року депутати Львівської міської ради підготували звернення до уряду щодо передачі будівлі львівського СІЗО у комунальну власність міста, а у 2018 році будівлю слідчого ізолятора на вул. Городоцькій у Львові планували перетворити на музей. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.