У Львові на понад 11 гектарів збільшили площу Снопківського парку

Середа, 14 липня 2021, 12:58

Депутати облради збільшили площу львівського парку "Снопківський" на 11,5 га.

Вчора, 13 липня, на сесії Львівської обласної ради депутати змінили межі і площу львівського парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Снопківський".

"За" проголосували 55 депутатів.

Зокрема, площу парку, що знаходиться між вулицями Стуса, Кримською та Зеленою, збільшили з 35,66 га до 47,1853 га за рахунок земель комунальної власності Львівської міської ради.

Депутати доручили Львівській міськраді внести межі парку на місцевість та позначити їх державними знаками встановленого взірця, а також забезпечити охорону, відтворення та використання території парку, а землекористувачем цієї території є ЛКП "Зелений Львів".  

Як йдеться в пояснювальній записці до документа, міськрада Льввова  ініціювала процес щодо впорядкування території парку для збереження різних видів флори і фауни.

"Розширення меж парку "Снопківський" є позитивним кроком реалізації "Плану заходів "Зелене місто" для Львова" та збільшення площі природно-заповідних територій в межах міста. Об'єкт перебуватиме під охороною Львівської міської ради" – йдеться у рішенні.

Зазначимо, Снопківський парк закладений у 1958 році між вулицями Стуса, Кримською та Зеленою. На його території росте понад 200 видів дерев і чагарників: каштан, клен, кипарис, дуб, береза, горобина, смерека, сосна, ліщина червонолиста, багряник японський, бирючина, сніжноягідник, туя західна й інші.

Додамо, у 2018 року Львівська міськрада дозволила збудувати 9-поверховий будинок на вул. Стуса, 39, впритул до Снопківського парку.

Мітки: відео, новини львова, парки Львова, сесія львівської облради, снопківський парк