Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Четвер, 5 серпня 2021, 17:30

Цимбалюк про проблеми Укрзалізниці

Михайло Цимбалюк

РНБО вимагає від Укрзалізниці привести до економічно обґрунтованих тарифів вантажні перевезення.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку. 

«Минулого тижня Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення вимагати від «Укрзалізниці» привести до економічно обґрунтованих тарифів вантажні перевезення.

Також РНБО вимагає забезпечити безперебійне постачання електроенергії для «Укрзалізниці»; впровадити програми відновлення інфраструктури, рухомого складу, організувати закупівлю нових вагонів; забезпечити збільшення транзиту та розширення мережі для перевезення вантажів у контейнерах та запровадити швидкісний рух.

Так виглядає, що саме РНБО стала тією пожежною командою, яка покликана вирішити проблеми на «Укрзалізниці», які накопичувалися роками і на них просто заплющували очі. З 2015 року дев’ять разів змінювалося керівництво і жодного ефективного менеджера.

Наразі ж ми спостерігаємо критичний рівень зношеності основних засобів – локомотивів (більше 95%), а також на 1/3 довжини колій протерміновані планові ремонти.

Щоб подолати ці дисбаланси варто вирішити проблеми крос-субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних; виршіти проблему «мертвих душ»; – розділити Укрзалізницю на окремі юридичні особи та запровадити конкурентне середовище в послугах тяги.

Впевнений, що шанс на відновлення слави Укрзалізниці і належного обслуговування є. Потрібно лише фахово вирішувати проблеми» – наголосив Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.