Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання на хабарі

СБУ

Четвер, 5 серпня 2021, 16:18

Керівника підрозділу Львівської залізниці викрили на махінаціях при закупівлі запчастин до локомотивів

затримання на хабарі

Начальник служби закупівель Львівської залізниці налагодив схему отримання хабарів за перемогу певних компаній у тендерах.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

СБУ викрила керівника служби закупівель і постачання регіональної філії "Львівська залізниця" АТ "Укрзалізниця", який організував систему отримання хабарів за перемогу певних компаній у тендерах на постачання комплектуючих до локомотивів.

"Керівник служби закупівель і постачання однієї з регіональних філій Укрзалізниці організував корупційний механізм одержання грошей від представників комерційних структур. За неправомірну вигоду він "гарантував" сприяння у перемозі в тендерах на придбання запчастин до локомотивів. Гроші підприємці мали передавати через посередника на банківську картку близького родича посадовця, а свої "послуги" посадовець оцінював у 5-10% "відкату" від загальної суми укладеного договору" – йдеться у повідомленні.

Посадовця, як повідомили у Львівській обласній прокуратурі, затримали під час отримання 53 тис грн хабара після проведення розрахунків за договором на постачання комплектуючих на загальну суму понад 1 млн грн.

Наразі організатору оборудки і посереднику повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії за місцями проживання та офісних приміщеннях учасників схеми у Києві та Львові.

Нагадаємо, у листопаді минулого року СБУ у Львівській області спільно із правоохоронцями викрила постачання на "Львівську залізницю" неякісних запчастин російського виробництва.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.