Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

валідатор

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 13 серпня 2021, 15:25

Майже половина громадського транспорту Львова оснащена валідаторами

валідатор

У 46% громадського транспорту Львова облаштували валідатори для впровадження е-квитка.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

За інформацією ЛКП "Львівавтодор" наразі системою АСОП обладнано 322 одиниці громадського транспорту, що складає 46% від їхньої загальної кількості. Зокрема, обладнання влаштоване на 164 автобусах, 68 тролейбусах, 89 трамваях та на електробусі.

"Обладнання 161 одиниці транспортних засобів вже є на хмарному сервісі. Зараз основне питання − це завершення розробки програмного забезпечення, яке здійснює відповідний виконавець по контракту з ЄБРР. Це − консорціум "Мікроелектроніки" і "СофтСерву". Все має бути закінчено до вересня, система має тестуватися. І в січні ми вже маємо поїхати. Період апробації, звичайно ж, продовжується далі, триватиме десь ще 6 місяців, але система працюватиме на повну потужність" − повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олександр Одинець.

Зазначимо, сьогодні, 13 серпня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення "Про впровадження та функціонування автоматизованої системи оплати проїзду у пасажирському транспорті загального користування у Львівській міській територіальній громаді", яким затвердив Порядок функціонування та вимоги до автоматизованої системи оплати проїзду у пасажирському транспорті загального користування і Правила користування транспортом.

Е-квиток має запрацювати у Львові з січня 2022 року. Мешканцям запропонують різні види проїзних карток − загальні, туристичні і сервісні Леокарти. Також буде неперсоналізована карта, яку можна буде придбати у місцях продажу. Картки можна буде поповнювати в мережі Інтернет, або користуватися терміналами, які безпосередньо встановить оператор – ЛКП "Львівавтодор".

Перші пільгові картки мешканцям Львівської міської територіальної громади планують видавати восени цього року. Пільгові проїзні картки можуть отримати і мешканці тих населених пунктів, які не входять до Львівської міської територіальної громади. Для цього з певною громадою, від якої надійде ініціатива, має бути укладена відповідна угода.

Нагадаємо, у березні місто отримало першу партію тестових валідаторів, а переможцем тендеру на впровадження електронного квитка у Львові є чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe – Municipal Technologies LLC. Загальна максимальна вартість проекту – 11,2 млн євро (10 млн євро – кредит ЄБРР, 1,2 млн євро – місцевий внесок). Проект впровадження е-квитка у місті мав запрацювати до 2021 року.

У жовтні 2020 року у Львові розпочали приймати документи на е-квиток від пільговиків, а в листопаді того ж року безготівкову систему оплати проїзду, у рамках експерименту, встановили на маршрутках № 3а. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.