Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

церква у селі Кліцько

kray.org.ua

П'ятниця, 3 вересня 2021, 13:50

На Львівщині за три з половиною мільйони відреставрують дерев'яну церкву початку ХVІІІ століття

церква у селі Кліцько

Дерев’яну церкву Успіння Пресвятої Богородиці в селі Кліцько відреставрують за 3,5 мільйонів гривень.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації провів закупівлю у системі ProZorro на реставрацію дерев’яної церкви Успіння Пресвятої Богородиці в селі Кліцько Львівського району, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2022 року.

Аукціон стартував 25 серпня цього року, участь у ньому взяли підприємство об'єднання громадян "Центр комплекс" (3 510 800 грн), ТОВ В.Ф.Ф. (3 529 999 грн) та Львівське спеціальне науково-реставраційне проектно-виробниче управління "Львів-реставрація" (3 889 891,72 грн).

Переможцем торгів обрали "Центр комплекс", а початкова вартість закуплі становила 3 918 671 грн.

Як вказано у закупівлі, у храмі відновлять всі дерев'яні конструкції, встановлять захист від блискавок та вогню, пофарбують.

Зазначимо, церква Успіння Пресвятої Богородиці в селі Кліцько – пам’ятка архітектури національного значення, збудована у 1603 році. Споруда церкви  тризрубна і триверха, побудована з липового дерева на дубових підвалинах. Її особливістю є відсутність віконних отворів з її північного боку – всі чотири вікна існують в південних стінах.

За даними аналітичної системи YouControl, підприємство об'єднання громадян "Центр комплекс" зареєстроване у Львові з 1993 року, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Засновником фірми є громадська організація "Львівська обласна асоціація Всеукраїнської організації Союз осіб з інвалідністю України". Розмір статутного капіталу підприємства становить 8 800 грн.

Минулоріч це підприємство виграло тендери на ремонт центрального входу у Парку культури Львова та реставрацію старовинної хати у Шевченківському гаю, а цього року – реставрацію дерев’яної церкви в селі Заболотці, ремонт дзвіниці дерев’яної церкви в селі Лоні, реставрацію церкви Св. Онуфрія у Буську.

Додамо, цьогоріч на Львівщині планують відреставрувати більше десяти старовинних дерев'яних церков.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.