Зміст статті

1 вересня 2021олександр ковальчук

Паліндром "1 вересня"

Персональна валентинка від співака Паліндрома сайту Варіанти з полум'яним привітом.

Перший сингл з майбутнього альбому співака Паліндрома святкує його день народження та навіщось згадує Варіанти злим та тихим словом.

Попри певні естетичні нюанси у попередньому синглі Паліндрома "Ідеальний світ" відразу тішили перші та ніжні паростки гумору в цього львівського співака. І це ще ніхто ще не знає, чи той трек увійде в його новий альбом. А ось вже на точно першому синглі з майбутнього альбому співак Паліндром активно починає згадувати з нагоди свого дня народження фрагменти статей сайту Варіанти про його попередні альбоми (від Положинського і до Чорногорії).

Тут варто відразу зазначити, що Варіанти завжди бажають Паліндрому добра, щєстя та здоровля, оскільки саме він разом з Григорієм Семенчуком та Мар'яном Пирожком є наразі саме тією святою трійцею нової львівської музики, яка рухає це місто хоч кудись (далі, звісно, що можливі різноманітні трансформації). Просто інколи Варіанти лише благають Паліндрома згадати про сродну працю та не брати поки що нічого зайвого в руки (його реперської іпостасі мистця).

Ось ці актуальні фрагменти з синглу "1 вересня" прилетіли до Паліндрома саме зі сторінок цього сайту (далі там вже одні побажання):

"Не хочеться, шоб моя читка була схожа на Положинського. Знаю, трохи нагадує, але в мене абстрактний хіп-хоп для зумерів. Така вже задача мені відведена в цьому дивному часі. Графоманити з похмілля, чекати, поки назвуть поетом. Робити вигляд обурення, наче мені неприємно, тошно.

Але хочеться бути як Грицько Семенчук, точно бути поетом, носити той статус, як рюкзак "Глово". Залізти з ним в забиту маршрутку – я поет, а не клоун. Крім того, я репер і в мене в сім'ї були психічно хворі. Журналісти критикують мій реп і те, шо я був на морі в Чорногорії, ситуація неприємна. Варіанти палять за мною нездорово, послідовники Онопрієнка...

Ти можеш мене привітати з днем народження сьогодні. Найкрасномовніше буде мовчки, але тобі не звикати... Люби мене, поки я тут, поки я тут, поки я тут. Ненавиди, або забудь, або забудь, все одно тут".

Якщо зовсім не перейматися цими його асоціаціями, то можна зауважити, що Паліндром таки чогось навчається і чужого не цурається. Іронія його вже подекуди глибша і навіть читає (реп) він вже дещо краще. Він чує побажання Варіантів щодо саксофона в його треках, і таки дає його, а також трохи й щось з Roosevelta.

У цій милій психоделії з пронизливими гітарками у вічність (щоб вже зовсім згадати про Клуб 27) та брейковими збивочками (які називають в народі оголеним нервом) можна лише попросити Паліндрома про те, щоб він не ставав на хитку путь Остапа Дроздова у "Романі №2".

Він же кращий та розумніший, ніж якась там псевдореперка alyona alyona, а тому не варто так легковажно розкидатися нині словами про любов та ненависть (перша заповідь Дона Дрейпера з серіалу Божевільні), а також згадувати там щось про хейт. Він же таки поет (у своїх найкращих зразках нової хвилі), а не хтось з альбому Zombo & DJ Shon "Comin' At Ya" (2021), який би в інструментальному варіанті був у всіх топах, якби не сповзав поволі в одноманітну приреченість львівського олдскулу (вкотре можна зрозуміти, чому Zbaraski пише без слів).

Йому також варто нарешті позбутися тієї трешевої естетики у кліпах (з гівенцем та гречкою), оскільки після концертів у Берліні, це вже просто щось зовсім дешеве та непотрібне. Також би йому варто було збитися зі школотних наїздів на Богородицю та Христа, і взятися нарешті за класику атеїстичної думки, а не за нинішній переляканий ерзац.

Але й це все таке, дрібненьке, тому що Паліндром вже так воплотився в Святого Миколая для Варіантів, що вже аж руки чешуть попросити його в наступних моментах плаксійства дати щось на кшталт Sean Nicholas Savage.

А також пильно звернути увагу на австралійця Alex Cameron (у моментах зі саксофоном).

А в продовження шугейзової теми "Ідеальний світ" варто не пропустити новий альбом балтіморського хардкору Turnstile "Glow On" (2021), там де вони разом з еренбістом Blood Orange дають такі собі Beach House-ски.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.