Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львіввугілля

Понеділок, 13 вересня 2021, 13:32

Міненерго звернулося до поліції через нестачу вугілля на складах Львіввугілля

Львіввугілля

Міненерго провело інвентаризацію залишків вугілля на складах шахт ДП "Львіввугілля" та виявило недостачу у понад 17 тисяч тонн.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики України.

Міненерго ініціювало інвентаризацію залишків вугілля на складах шахт ДП "Львіввугілля" з метою контролю за видобутком та запасами вугілля.

За зверненням міністерства керівник держпідприємства організував маркшейдерські заміри залишків вугілля з метою встановлення фактичного обсягу вугілля, яке знаходиться на цих складах. У результаті перевірки виявлено, що загальний баланс нестачі вугілля у ДП "Львіввугілля" складає 17 585 тонн.

Наразі Міненерго звернулося до Національної поліції із заявою про ймовірне вчинення кримінального правопорушення за фактом розкрадання державного майна.

"Це перша така перевірка під час підготовки до опалювального сезону. Ми звернулися до правоохоронних органів, щоб виявити і притягнути до відповідальності винних. Ми докладатимемо максимум зусиль для контролю та забезпечення ефективної роботи галузевих державних підприємств і недопущення зловживань" – зазначив заступник міністра енергетики Олексій Кураков.

Нагадаємо, у липні заступника директора однієї із шахт "Львіввугілля" викрили на хабарництві. Також на початку червня керівництво "Львіввугілля" викрили на махінаціях із закупівлями масок, а минулоріч на хабарництві також затримали керівника однієї із шахт "Львіввугілля",

У 2019 році посадовці цього держпідприємства організували махінації із виплатами зарплати шахтарям та облаштували на території однієї з шахт підпільний цех з виготовлення бетонних виробів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.