Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа на Львівщині

Четвер, 16 вересня 2021, 15:23

Міністерство освіти пояснило як працюватимуть навчальні заклади з 20 вересня

школа на Львівщині

У разі введення жовтої карантинної зони заклади освіти працюватимуть за умови наявності Covid-сертифікатів не менше як у 80% працівників.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України.

З понеділка, 20 вересня, набувають чинності нові карантинні обмеження, відповідно до яких у разі введення жовтої карантинної зони заклади освіти працюватимуть за умови наявності Covid-сертифікатів не менше як у 80% працівників. Сертифікат може підтверджувати:

- вакцинацію від Covid-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати);

- вакцинацію від Covid-19 повним курсом однодозної чи дводозної вакцини (зелені сертифікати);

- негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції;

- одужання особи від зазначеної хвороби.

Натомість у разі введення червоної карантинної зони відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено, якщо 100% працівників закладу освіти матимуть документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат. Сертифікат може підтверджувати:

- вакцинацію від Covid-19 повним курсом однодозної чи дводозної вакцини (зелені сертифікати);

- негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції;

- одужання особи від зазначеної хвороби.

Зазначимо, строк чинності Covid-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію від Covid-19 однією дозою вакцини (жовті сертифікати) від дати введення дози становитиме 120 днів, а двома дозами (зелений сертифікат) − 365 днів.

Covid-сертифікат, що підтверджує негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції, діятиме 72 години. Термін дії сертифіката про одужання від Covid-19 становитиме 180 днів.

Covid-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно.

Нагадаємо, внутрішні Covid-сертифікати, які запровадили в Україні, можна буде отримати через додаток "Дія" (вони будуть у електронному варіанті) або завантажити й роздрукувати через портал (паперовий варіант).

Додамо, 13 вересня Кабінет міністрів змінив правила для карантинних обмежень. У разі посилення карантину заклади з повністю вакцинованими колективами зможуть продовжувати працювати офлайн.

Раніше у МОЗ заявляли, що не планують посилювати карантин для вакцинованих колективів закладів, компаній чи установ, якщо їх регіон потраплятиме в "жовту" чи "червону" зону епідемічної небезпеки.

Карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 1 жовтня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

З 9 червня Львівщина перебуває у "зеленій" зоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.