Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Четвер, 23 вересня 2021, 12:23

На Львівщині запрацювали обмеження жовтої карантинної зони

карантин у Львові

Від сьогодні в усіх регіонах України діятиме "жовтий" рівень епіднебезпеки.

Сьогодні, 23 вересня, по всій території України запровадили "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусу, які встановила ще 21 вересня на своєму засіданні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій .

Карантинні обмеження стали жорсткіші:

- школи, дитсадки та вузи працюють за умови 80% вакцинованого персоналу принаймні однією дозою;

- заборонені масові заходи за участю більше однієї людини на 4 кв.м площі території або з наповненістю залів більше двох третин місць в кожному окремому залі;

- не більше чотирьох чоловік за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами-мінімум 1,5 метра;

- кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше двох третин місць або 50% місць в кожному окремому залі;

- спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть при обмеженні кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 кв.м площі.

При цьому обмеження не діють, якщо 80% учасників, організаторів заходів або працівників закладів мають принаймні одне щеплення від коронавірусу або негативний ПЛР або експрес-тест (діє 72 години).

Підтвердити вакцинацію можна за допомогою Сovid-сертифіката.

Також залишаються обов'язковими-носіння масок в закладах і громадському транспорті, а також дотримання дистанції в 1,5 метра.

Нагадаємо, 13 вересня Кабінет міністрів змінив правила для карантинних обмежень. У разі посилення карантину заклади з повністю вакцинованими колективами зможуть продовжувати працювати офлайн.

Крім цього, Міністерство освіти пояснило як працюватимуть навчальні заклади з 20 вересня.

Додамо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 31 грудня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.