Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Четвер, 30 вересня 2021, 13:44

Депутати облради планують преміювати заклади, працівники яких повністю вакцинувалися від Covid-19

Львівська облрада

Для комунальних закладів, персонал яких на 100% вакцинувався від коронавірусу, хочуть запровадити грошове заохочення з обласного бюджету.

Сьогодні, 30 вересня, на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали пропозицію щодо напрацювання системи заохочення для комунальних закладів Львівськох області за проведення вакцинації своїх працівників від коронавірусу.

"За" проголосували 50 депутатів.

Зокрема, йдеться про виділення із обласного бюджету коштів для відзначення тих комунальних закладів Львівщини, персонал яких на 100% вакцинувався від коронавірусу.

За словами голови Львівської облради Ірини Гримак, три профільні комісії облради мають до 19 жовтня, коли відбудеться наступна сесії обласної ради, розробити проєкт рішення із цього питання.

"Напрацювати механізм стимулювання чи заохочення медичних, освітянських та установ соціального захисту, які пройшли 100% вакцинацію і рекомендувати керівникам громад такі самі заходи провести на території своїх ОТГ" – наголосила Ірини Гримак.

Натомість депутат облради від Європейської Солідарності Олександр Ганущин запропонував передбачити для 100% вакцинованих закладів стимулювання від 500 тисяч гривень.

Нагадаємо, з 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки. Згідно із розпорядженням уряду, під час перебування у "жовтій" зоні усі навчальні заклади, де 80% вчителів не є вакцинованими, мають перейти на дистанційне навчання. Через це з 23 вересня майже 90% шкіл Львівщини перевели на дистанційне навчання.

Станом на сьогодні у області повністю вакцинували 51% працівників закладів освіти, а станом на 27 вересня близько 73% освітян Львова вакцинувалися від коронавірусу.

Всі школи у Львові продовжують працювати у звичному режимі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.