Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Б.Хмельницького-Липинського

Понеділок, 25 жовтня 2021, 13:33

Детальний план вулиць Липинського-Б.Хмельницького передбачає нову взуттєву фабрику

Б.Хмельницького-Липинського

У проєкті детального плану вулиць Липинського-Б.Хмельницького у Львові опрацювали 7 га цільового використання території та передбачили будівництво взуттєвої фабрики.

Про це повідомляє інформпортал депутатів Львівської міськради.

У  Шевченківській районній адміністрації відбулося громадське слухання проєкту детального плану території у районі вул. Б. Хмельницького, вул. Липинського.

"Оскільки територія паркування знаходиться в межах міста, на колишній території ПрАТ "Львівський м’ясокомбінат", то ця земельна ділянка та прилеглі території містять повний комплекс інженерних мереж. Для нас дуже важливо, що ця територія призначена для об’єктів промисловості, а саме для розташування виробничо-складських, адміністративних споруд.  Також передбачаємо формування нової транспортної мережі, заміну типів покриття та трасування пішохідних доріжок. Слід зауважити, що проєкт теж передбачає комплексне озеленення території, а також влаштування місць для відпочинку", – зазначив головний архітектор проєкту містобудівної документації Роман  Андрусишин.

Представник замовника містобудівної документації – управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради Ростислав Жепко розповів: "Детальний план території у районі вул. Б. Хмельницького, вул. Липинського, залізничної колії у м. Львові розроблений на замовлення Управління архітектури Департаменту містобудування Львівської міської ради згідно рішення виконкому ЛМР №581 від 12.07.2013 р. В проєкті опрацьовано планувальне рішення використання забудови території площею 7,00 га".

Присутня на громадському слуханні  депутат Львівської міської ради Вікторія Довжик повідомила: "Важливо, аби в обговоренні кожного детального плану брали участь підприємці, які працюють на території проєктування. Адже будь-яка зміна містобудівної документації може покращити чи погіршити умови їх діяльності в майбутньому. Цим проєктом передбачено, зокрема, дорогу, яка  б забезпечила проїзд між вул. Промисловою та  вул. Богдана Хмельницького.  Це потрібно бізнесу, при цьому необхідно дещо змінити конфігурацію цієї дороги, аби червоні лінії не проходили по будівлях підприємців. Маю надію, що ці висловлені підприємцями пропозиції будуть враховані проєктантом. Для мене особисто в цьому ДПТ важливо, що жодна зона не змінює свого призначення з промисловості на житло, що і надалі там будуть працювати підприємці. Слід зауважити, що ми створили робочу групу, яка має на меті допомагати враховувати інтереси підприємців ще перед початком розроблення містобудівної документації, аби уникнути несподіванок для бізнесу чи непорозумінь під час громадських слухань".

Завідувачка сектору консультацій та громадських слухань управління "Секретаріат ради" Львівської міської ради Дзвенислава Челепіс повідомила, що протокол громадських слухань буде опубліковано на сайті Львівської  міської ради  https://city-adm.lviv.ua/. Також  додала, що пропозиції  внесені за протоколом громадського слухання, а також звернення  подавати  до 7  листопада 2021 року включно до управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради.

Пропозиції  подавати у Центри надання адміністративних послуг або на електронну скриньку: agu@lvivcity.gov.ua  або як електронне звернення  в управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради.  Результати розгляду поданих пропозицій будуть опубліковані на сайті Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.