Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Козельницької

П'ятниця, 15 березня 2024, 14:58

УКУ планує добудувати нові поверхи до споруди біля Податкової

вул. Козельницької

У міськраді напрацювали проєкт ухвали про детальний план території у районі вул. І. Чмоли, вул. Козельницької, вул. Енергетичної.

Про це йдеться у проєкті ухвали, що опублікована на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 12 березня 2024 року.

На сайті Львівської міськради оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують затвердити детальний план території у районі вул. І. Чмоли, вул. Козельницької, вул. Енергетичної.

Згідно з документом, замовником детального плану виступив Український Католицький Університет (УКУ), а загальна площа території, на яку розробляється детальний план, становить 13,2 га.

"Затвердити детальний план території у районі вул. І. Чмоли, вул. Козельницької, вул. Енергетичної у складі з розробленою планувальною структурою забудови території, планом червоних ліній вулично-дорожньої мережі, схемою функціонального зонування території (планом зонування території), пропозиціями з інженерного забезпечення та захисту території, заходами щодо дотримання санітарно-гігієнічних, протипожежних нормативів, вимог з ліквідації аварійних ситуацій та реалізації детального плану території" – йдеться в ухвалі.

Зокрема, УКУ планує використати 5,2 га території біля податкової адміністрації, яка була передана йому, щоб добудувати 3-5 поверхів до університетської споруди, а також у майбутньому звести нові навчальні корпуси.

Також в межах детального плану передбачено будівництво на цій ділянці житлово-громадський комплекс зі школою та дитячим садочком, будівлю у 12-20 поверхів на вул. Чмоли.

У документі зазначено, що затвердження детального плану території дозволить зафіксувати ефективне планування території кварталу, яке передбачає розвиток громадського підцентру, зокрема розвиток УКУ та іншої громадської забудови, а також формування пішохідного зв'язку, який сполучатиме північний та південний квартали.

Нагадаємо, у травні 2023 року Львівська ОВА офіційно надала УКУ в постійне користування земельну ділянку на вул. Стрийська, 35 для будівництва конференц-залу.

Однією з умов продажу цього недобуду (будівля мала бути виставково-театральним залом Львівського обласного комітету Комуністичної партії України, стан її готовності – 31%), було те, що покупець має за 5 років повністю відновити будівлю. У 2018 році на торгах змагалися 6 учасників, а переможцем обрали УКУ, що запропонував 10 млн грн за будівлю.

У грудні 2022 року депутати Львівської міськради дозволили Українському Католицькому Університету продовжити будівництво до 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.