Школи Львівщини переводять на дистанційне навчання

П'ятниця, 29 жовтня 2021, 12:01

З понеділка навчальні заклади області працюватимуть у віддаленому режимі, за винятком початкових класів.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА. 

Обласна комісія з питань ТЕБ і НС через запровадження у Львівській області "червоної" карантинної зони прийняла рішення перевести всі заклади освіти з 1 листопада на дистанційну форму навчання.

Натомість у очному режимі можуть продовжити навчання дошкільні навчальні заклади, спецшколи та 1-4 класи. Також звичний режим навчання доступний тим закладам, де 100% колективу пройшли повний курс вакцинації.

"Вважаємо недоцільним продовжувати канікули, адже у багатьох школах області вони вже відбулись. Якщо у закладі всі працівники мають повний курс вакцинації, навчання може проводитись очно. Це стосується усіх закладів навчання: від середніх загальноосвітніх шкіл до профтехосвіти та вищої освіти. Звісно, найменшим вихованцям дозволено навчатись офлайн, як і дітлахам зі спеціальних закладів освіти" – наголосила заступниця директора департаменту освіти Львівської ОДА Ольга Котовська.

За її словами, в області мали розпочатись І та ІІ етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад, проте через епідситуацію та відсутність опалення у школах, рішення про проведення таких заходів рекомендують ухвалювати керівникам відділів управління освіти територіальних громад.

У Львові з 1 листопада в усіх школах міста також запровадять дистанційне навчання, включно з початковими класами.

Нагадаємо, з 30 жовтня у Львівській області запровадили "червоний" рівень епідемічної небезпеки.

Мітки: COVID-19, коронавірус, навчальний рік, новини львова, школи Львівщини