Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Тартаків

Середа, 10 листопада 2021, 13:13

Туристичний маршрут Сокальщиною презентували туроператорам

Тартаків

Експертам з туризму презентували перший туристичний маршрут Сокальщиною, який включає 15 туристичних об'єктів.

Вчора, 9 листопада, експерти проєкту "Туристична Сокальщина. Галицька перлина: історія, легенди та сакральність" презентували туроператорам Львівщини перший туристичний маршрут Сокальщиною, який включає 15 туристичних об’єктів.

В межах презентації організували виїзд експертів з туризму на основні туристичні магніти Сокальщини, а саме Тартаківський палац, костел святого Марка у селі Варяж, Міст єднання на Західному Бузі, Сокальський музей "Людина. Земля. Всесвіт", краєзнавчий музей та ін. Також туроператорів ознайомили з закладами тимчасового розміщення на Сокальщині.

Всього туристистичний маршрут включає місто Сокаль, який налічує понад 20 пам’яток архітектури 19-20 ст. та два музеї, село Тартаків (палац і парк 18 ст.) село Варяж (костел святого Марка) та місто Белз (державний історико-культурний заповідник).

"Я хочу щиро подякувати, що ви приїхали в Сокаль. Я думаю, це буде початок нашої туристичної Мекки. Сокальщина дуже багата на пам'ятки історії та архітектури" − повідомив голова Сокальської міської ради Сергій Касян.

Після огляду туристичних локацій Сокальщини провели круглий стіл за участі експертів з туризму та міського голови Сокаля. За словами туроператорів, найбільш привабливим для туристів може стати пропонований водний відпочинок, зокрема сплав Західним Бугом на байдарках, та велосипедний маршрут.

Нагадаємо, на початку листопада у Сокалі пройшов тренінг для місцевих підприємців "Сучасні маркетингові інструменти просування туристичних продуктів".  

А у вересні в центрі Сокаля, в приміщенні краєзнавчого музею Просвіти відкрився Туристичний інформаційний центр (ТІЦ). Відкриття ТІЦ стало  першим практичним результатом реалізації проекту "Туристична Сокальщина. Галицька перлина: історія, легенди та сакральність".

В рамках відкриття ТІЦ експерт проекту Михайло Рутинський представив концепцію першого туристичного маршруту Сокальщиною, який охоплює 15 туристичних об’єктів.

Додамо, голова Львівської асоціації розвитку туризму (ЛАРТ), експерт проєкту "Туристична Сокальщина. Галицька перлина: історія, легенди та сакральність" Андрій Мацелюх розповів Варіантам про маркетинговий план з розвитку туризму у Сокальській ОТГ.

Проект "Туристична Сокальщина. Галицька перлина: історія, легенди та сакральність" реалізовується Сокальською міською радою за підтримки Українського культурного фонду.

Мета проекту – розвиток культурно-пізнавального туризму в Сокальській громаді через створення нового культурно-пізнавального маршруту "Туристична Сокальщина. Галицька перлина: історія, легенди та сакральність", який включатиме основні об’єкти історико-культурної спадщини та демонструватиме культурне різноманіття Сокальщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.