Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Четвер, 18 листопада 2021, 17:43

Цимбалюк про напругу на білоруському кордоні та стан справ у соціальній сфері

Михайло Цимбалюк

Нардеп Михайло Цимбалюк розповів, чи можуть початись повномасштабні військові дії через ситуацію на кордоні з Білоруссю.

Напередодні народний депутат від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк в ефірі програми «А як насправді» розповів, чи можуть початись повномасштабні військові дії через ситуацію на кордоні з Білоруссю, і чи повинна Україна готуватись до них, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Україна як держава вже готова давно, принаймні має бути готова. Збройні сили стали сильнішими, більш озброєними, це однозначно. Ми говоримо вже не один рік про те, що 1200 км кордону України з Білоруссю також потребують уваги. Там кордон не закритий, болотиста місцевість Полісся і Волині», – сказав Михайло Цимбалюк.

Він зазначив, що особливо варто було б звернути увагу на українсько-білоруський кордон після того, як Росія почала будувати союзні стосунки з Білоруссю.

«Те, що відбувається зараз на польсько-білоруському кордоні, – це однозначно геополітична гра Росії і не основну скрипку там відіграє Лукашенко. Не так просто мігранти потрапили на територію Білорусі. Європейський Союз має свою стратегію, оскільки Польща є державою НАТО. А от Україні варто задуматись», – додав політик.

Народний депутат також зазначив, що Україні варто укріпити свій кордон із Білоруссю не тільки з огляду на ситуацію з мігрантами, але й задля протидії можливій військовій агресії.

«Ми повинні говорити взагалі про протидію військовій агресії. Ми бачимо, що декілька угруповань збройних сил Російської Федерації на прохання Лукашенка будуть передислоковані в Білорусь», – пояснив він.

А відтак, на думку Цимбалюка, Україна опинилася у підкові і це питання має заслухати РНБО.

«Окрім цього, потрібно зайнятися підготовкою населення. Чи знають мешканці прикордонних областей, як їм діяти в певній ситуації?», – запитує Цимбалюк і зізнається, що має сумніви щодо цього.

Натомість, каже депутат, Україні варто взяти приклад з Ізраїлю – держави, яка перебуває у стані війни вже десятки років.

«Там кожен громадянин знає своє місце у випадку оголошення воєнного стану чи надзвичайної ситуації. Україні залишається покладатися на свої ж сили, тобто на армію та МВС», – підкреслив він.

Крім того, Михайло Цимбалюк розповів про те, в якому стані зараз перебуває соціальна сфера України.

«У соціальній сфері зараз немає грошей ні на що. Я це знаю достеменно, оскільки працюю у парламентському комітеті із соціальної політики та захисту прав ветеранів. Немає грошей ані на людей з інвалідністю, ані на багатодітні сім’ї, ані на чорнобильців, окрім тих, які офіційно здобули інвалідність. Навіть військові пенсіонери кілька разів приїжджали до стін Верховної Ради України та ходили до Кабінету Міністрів. Річ у тому, що вони отримують різне грошове утримання – залежно від того періоду, коли вони звільнялися з лав Збройних сил. Дехто з них одержує по 2300 гривень, а їхні колеги, які звільняються зара – від восьми до десяти тисяч», – розповів парламентарій.

Він назвав ймовірні причини такого стану справ.

«Зараз у соціальній сфері немає єдиної державної політики. Пенсійний фонд – пустий. Прем’єр-мністр Денис Шмигаль каже, що ми маємо програму накопичувальної пенсійної реформи. А йому відповідають: покажіть цю програму, щоб її можна було обговорити. Відповіді він не дає, а наатомість каже, що за кілька років не буде грошей платити людям пенсії. Хіба це позиція політика?», – риторично запитує Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.