Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прикордонники

dpsu.gov.ua

Середа, 24 листопада 2021, 12:14

Українські прикордонники розпочали спецоперацію на кордоні з Білоруссю

прикордонники

Україна розпочала спеціальну прикордонну операцію "Полісся" на кордоні з Республікою Білорусь.

Про це повідомила пресслужба Держприкордонслужби України.

Вчора, 23 листопада, у рамках посилення охорони кордону з Республікою Білорусь розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція "Полісся", яка координується Державною прикордонною службою України та проводиться спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та іншими залучений резервами.

Як зазначив перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко, наразі на українсько-білоруському кордоні зберігається загроза поширення міграційної кризи та імовірність перенаправлення потоків мігрантів до України. Тому правоохоронні органи спільними зусиллями вживають заходів з нарощення системи охорони кордону на цій ділянці.

"Для подальшого реагування на можливе ускладнення ситуації спільно з взаємодіючими державними структурами узгоджено проведення спільної спеціальної прикордонної операції та опрацьовано відповідний план. І вчора ввечері вона офіційно розпочалася" − повідомив Володимир Нікіфоренко.

Нікіфоренко додав, що головне завдання спецоперації − не допустити перетин нелегальними мігрантами державного кордону України. Для керівництва операцією та оперативного обміну інформацією організували роботу Міжвідомчих координаційних штабів на центральному та обласних рівнях, а на тактичному (районному) рівні утворили координаційні групи управління.

Контроль за режимом державного кордону здійснюватимуть збільшеними прикордонними нарядами з одночасним нарощуванням сил та засобів на можливих напрямках спроб прориву груп незаконних мігрантів.

Також в охороні кордону активно застосовуватимуть для патрулювання і моніторингу авіацію, безпілотні авіаційні комплекси, а також технічні засоби спостереження.

Крім цього, передбачене суттєве посилення прикордонного режиму вздовж українсько-білоруської ділянки державного кордону. У межах контрольованих прикордонних районів відбуватимуться виставляння контрольних постів на автомобільних дорогах та патрулювання основних шляхів, що прямують до державного кордону, перевірки автобусних та залізничних станцій, проведення превентивних заходів в населених пунктах прикордоння.   

Нагадаємо, депутати Львівської облради звернулися до президента та прем’єр-міністра щодо ситуації з мігрантами на білорусько-польському кордоні.

Раніше українські спецслужби та правоохоронців привели у підвищену бойову готовність через ситуацію з мігрантами на польсько-білоруському кордоні, а очільник Нацполіції Львівщини заявив, що область готова до можливого напливу нелегальних мігрантів з Білорусі.

Також у випадку загострення ситуації із мігрантами в Білорусі у прикордонних областях України можуть ввести надзвичайний стан.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.