Понад мільйон українців оформили віртуальні картки для отримання тисячі за вакцинацію

понеділок, 13 грудня 2021 р. о 10:24
Понад мільйон українців оформили віртуальні картки для отримання тисячі за вакцинацію
pravda.com.ua
додаток "Дія"

Станом на сьогодні українці вже відкрили 1 035 225 віртуальних карт в рамках проєкту "е-Підтримка" для отримання тисячі гривень за вакцинацію.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Телеграм-каналі.

Станом на ранок сьогодні, 13 грудня, українці вже відкрили 1 035 225 віртуальних карт в українських банках у рамках проєкту "е-Підтримка" для отримання тисячі гривень за вакцинацію. А на бета-тестування послуги записалися 1 348 137 користувачів.

Міністр запропонував користувачем оновити додаток "Дія" і записатися на бета-тестування послуги.

Наразі статистика за відкритими картками:

- Монобанк − 878 572 карт;

- А-банк − 84 292 карт;

- Альфа-банк − 72 361.

"Сьогодні очікуємо підключення мінімум ще одного великого банку. Даний проєкт − це хороший тест на швидкість впровадження інновацій для різних секторів бізнесу і держави" − повідомив Михайло Федоров.

Нагадаємо, тисячу гривень вакцинованим українцям виплачуватимуть через віртуальні картки, які можна буде оформити в Дії. На першому етапі виплату коштів здійснюватимуть з 19 грудня через застосунок Дія, де українці зможуть оформити віртуальні картки, які будуть розроблені спеціально для виплат. Оформлення картки "е-Підтримка" безкоштовне і без жодної плати за обслуговування.

Додамо, Верховна Рада виділила вісім мільярдів гривень на програму "е-Підтримка", згідно з якою вакциновані українці отримають сертифікат на тисячу гривень.

Зазначимо, у листопаді цього року президент Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто пройде повний курс вакцинації від коронавірусу, отримає від держави тисячу гривень.

Пізніше стало відомо, що цю тисячу гривень не видаватимуть готівкою, гроші нараховуватимуть через додаток "Дія" як сертифікат, використати який можна буде лише на подорожі, культурно-спортивні заходи чи книги.

Тисячу гривень повністю вакцинованим українцям розпочнуть нараховувати наприкінці цього та впродовж наступного року, податки з цих грошей платити не доведеться і на нарахування субсидії вони не вплинуть.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024