Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дезінфекція води

ФБ Львівводоканал

П'ятниця, 24 грудня 2021, 10:22

Усі львів'яни отримують воду без рідкого хлору

дезінфекція води

ЛМКП "Львівводоканал" знезаражує воду за допомогою розчину звичайної солі.

Про це повідомила пресслужба ЛМКП "Львівводоканал".

У середу, 22 грудня, в тестовому режимі запрацювала станція дозування гіпохлориту натрію на водопровідній насосній станції в Карачинові, що дало змогу подавати воду без рідкого хлору для 100% мешканців міста Львова. 

Також Львівводоканал планує збудувати резервну станцію електролізу у Винниках наступного року. Станція має стати додатковою системою захисту для знезараження та виготовлення гіпохлориту із солі.

Зазначимо, упродовж 2021 року ЛМКП "Львівводоканал" переобладнало та розпочало дозування гіпохлориту натрію на шести насосних станціях − "Збоїща", "Винники", "Будзень-3", "Старе Село", "Карачинів", "Глинна Наварія".

Додамо, перевагами очищення води гіпохлоритом натрію замість хлору є безпечне зберігання і транспортування, простота дозування, тривалий ефект дезінфекції, відсутність виникнення загрози техногенної аварії та уникнення негативного впливу на здоров’я мешканців міста.

Нагадаємо, у липні майже 80% львів'ян отримували воду без рідкого хлору. А з червня "Львівводоканал" планував подавати мешканцям Залізничного району воду без хлору.

Додамо, у вересні минулого року міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що до кінця 2020 року у Львові повністю перестануть використовувати хлорку для дезінфекції питної води.

Для дезінфекції води у місті планують використовувати лише гіпохлорит натрію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.