Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Остап Стахів

Четвер, 30 грудня 2021, 11:15

Пацієнта Стахіва випустили на волю заради ночівлі у стаєнці

Остап Стахів

Остап Стахів вийшов з Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, де пройшов стаціонарну психіатричну експертизу.

Про це повідомив Остап Стахів на своїй Фейсбук-сторінці.

Вчора, 30 грудня, лідер антивакцинаторів Остап Стахів вийшов із Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні після проходження стаціонарної психіатричної експертизи.

"...Вже сьогодні я їду додому. Вже зібрав речі, заніс у машину і пройшов їхню комісію" − повідомив Стахів.

Він також додав, що його "правозахисна" організація починає новий виток діяльності.

Нагадаємо, 17 грудня поліціянти склали постанову про притягнення Остапа Стахіва до адміністративної відповідальності за перебування в перукарні без маски.

А 16 грудня, Львівський апеляційний суд відмовив Остапу Стахіву в апеляції на ухвалу про призначення стаціонарної психіатричної експертизи. Ще 30 листопада суд призначив Остапу Стахіву стаціонарну судово-психіатричну експертизу у Львівській обласній психіатричній лікарні.

Зазначимо, 16 листопада слідчі СБУ вручили Остапу Стахіву підозру у скоєнні злочину, передбаченого статтею 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) та провели обшук у його квартирі. Тоді правоохоронці блокували діяльність його мережі, яка під "антивакцинаторськими" гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію у країні.

А 17 листопада суд не зміг обрати Стахіву запобіжний захід через те, що він не з'явився на засідання. Стахів перебував в лікарні у місті Сваляві Закарпатської області. Тому суд зобов'язав примусово доставити Стахіва до Львова, якщо лікарі нададуть довідку про його задовільний стан.

Додамо, що торік голова ГО "Ідея нації" Остап Стахів балотувався на посаду голови Львівської ОТГ. А у 2019 році Остап Стахів висував свої кандидатуру у народні депутати на позачергових парламентських виборах по округу №117 у Франківському районі міста Львова. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.