Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   П'ятниця, 21 січня 2022, 14:42

Цимбалюк про президентський проєкт Закону про економічний паспорт

Михайло Цимбалюк

Нардеп Михайло Цимбалюк про проєкт Закону про економічний паспорт (№6394).

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку. 

«Монобільшість» в авральному режимі «протягує» на розгляд у сесійній залі, можливо, і наступного тижня президентський проєкт Закону про економічний паспорт (№6394).

Нині взяв участь у робочій групі щодо обговорення відповідного Законопроєкту і вкотре переконався, що проєкт Закону недопрацьований, має значний вплив на Державний бюджет, поряд з тим є значні ризики розкрадання коштів Фонду.

Тому рекомендував членам робочої групи не виносити Законопроєкт на розгляд профільного комітету цього четверга, адже цей документ має пройти експертизу провідними економічними центрами, а також зовнішніми кредиторами України.

Президентський Законопроєкт необхідно доопрацьовувати, або ж взяти за основу альтернативний Законопроєкт (№6394-2). У цьому документі немає вікового цензу, на поповнення фонду має піти 5% доходів Загального бюджету, а не лише рента, тобто вся економіка буде працювати на наповнення Фонду.

Також не можна вкладати гроші в облігації внутрішніх державних позик (щоб ресурси не проїли через бюджет) та держпідприємства (щоб їх не розікрали чиновники), їх мають інвестувати в приватний сектор і цим дати поштовх українському приватному бізнесу, головним чином малому та середньому» – наголосив Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.