Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   П'ятниця, 21 січня 2022, 17:50

Монобільшість знову ввімкнула так званий турборежим – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Нардеп Михайло Цимбалюк про турборежим у форсуванні проекту Закону про економічний паспорт.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку. 

«Монобільшість» у Верховній Раді України знову ввімкнула так званий «турборежим», принаймні у форсуванні проекту Закону про економічний паспорт.

Про ефективність такого «режиму» ми вже знаємо, коли частину проголосованих законодавчих ініціатив були вимушені повертати на доопрацювання.

Сьогодні Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував включити до порядку денного VI сесії Верховної Ради та прийняти за основу проект Закону про економічний паспорт (№ 6394 від 06.12.2021), ігнорувавши альтернативні проекти законів.

Закцентую увагу, що саме альтернативний Законопроект №6394-2 немає вікового цензу. На поповнення фонду має піти 5% доходів Загального бюджету (а не лише рента), тобто вся економіка буде працювати на наповнення Фонду. Не можна вкладати гроші в ОВДП (щоб ресурси на проїли через бюджет) та держпідприємства (щоб їх не розікрали чиновники), їх мають інвестувати в приватний сектор і цим дати поштовх українському приватному бізнесу, головним чином малому та середньому. Має бути забезпечена повна прозорість активів Фонду.

Нині також звернувся із депутським зверненням до Постійного представника МВФ в Україні Ваграма Степаняна, в якому наголосив, що запропонована концепція Фонду майбутніх поколінь має суттєві недоліки і несе потенційні ризики для Державного бюджету та економіки України» – наголосив Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.