Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Головне за день

видобуток газу

Четвер, 27 січня 2022, 10:06

Компанія Козицького спорудить нові свердловини для пошуку газу на Львівщині

видобуток газу

Компанія Зіновія Козицького планує спорудити чотири свердловини для видобутку газу на території Грабинської площі.

Про це йдеться у повідомленнях про процедуру оцінки впливу на довкілля через діяльність ТзОВ "Гео-Надра-Інвест", опублікованих на сайті департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

ТзОВ "Гео-Надра-Інвест" планує спорудити чотири розвідувальні свердловини №9, №10, №11 та №12, що знаходяться на території Грабинської площі (Миколаївський, Дрогобицький та Городоцький райони Львівської області), для виявлення покладів газу.

Глибина свердловин – по 1500 метрів. Для їх спорудження передбачається використати бурові дизельні верстати, які працюють на дизпаливі, а на період спорудження свердловин укладуть угоди на використання земельної ділянок площею 0,8 – 1,0 га. Очікуваний об’єм видобутку природного газу становить 20-40 тис м³ на добу. 

При бурінні свердловин установкою з дизельним приводом встановлюється санітарно захисна зона 500 м. 

Як йдеться у повідомленні, нові свердловини сприятимуть створенню робочих місць, наповненню місцевих бюджетів шляхом часткового зарахування рентної плати за користування надрами до бюджетів різних рівнів, зокрема 2% рентної плати за користування надрами надходить до районних бюджетів, 3% до бюджетів об’єднаних територіальних громад та 2% до обласних бюджетів за місцем здійснення планової діяльності (видобування корисних копалин).

Також зазначено, що вплив на поверхневі та підземні води можливий в разі порушення технологічних процесів чи можливих наслідків аварійних ситуацій.

Наразі департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА має надати компанії висновок з оцінки впливу на довкілля для продовження будробіт.

За даними аналітичної системи YouControl, кінцевими бенефіціарними власниками створеної у 2017 році компанії ТзОВ "Гео-Надра-Інвест" є батько голови Львівської ОДА Максима Козицького Зіновій Козицький.

Додамо, раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких". 

Наприкінці 2021 року одна із компаній Козицького придбала Тинівське газове родовище у Полтаві, а у жовні минулого року компанія "Горизонти" купила право видобутку газу на Жуківській площі біля Полтави.

Минулоріч Зіновій Козицький опинився на 40 позиції у рейтингу топ-100 найбагатших українців. Статки Козицького оцінили у 297 млн дол.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.