Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Максим Козицький

ukrinform.ua

П'ятниця, 10 грудня 2021, 15:50

Няньо Козицького купив синові Тинівське газове родовище

Максим Козицький

Держгеонадра продали компанії батька голови Львівської ОДА за 27 мільйонів гривень Тинівське газове родовище, початковою вартістю у 107 мільйонів.

Державна служба геології та надр України за третім разом продала у системі ProZorro спеціальний дозвіл на користування надрами – Тинівське родовище, яке знаходиться на території Дрогобицького та Самбірського районів.

Аукціон стартував 7 грудня, участь у ньому взяли дві компанії – ТзОВ "Ексінтех" та ТОВ "Горизонти", які запропонували за дозвіл 26 000 000 грн і 27 078 474 грн відповідно. Переможцем обрали ТОВ "Горизонти", а початкова вартість закупівлі становила 107 847 350 грн. 

Вартість дозволу на користування Тинівським родовищем зменшували двічі на половину через відсутність учасників: перший раз з 107 847 350 грн до 53 923 675 грн, другий – з 53 923 675 грн до 26 000 000 грн.

Тинівське газове родовище розташоване на території Дрогобицького та Самбірського районів Львівської області, в 13 км на північний схід від Дрогобича.

Дозвіл на дослідно-промислову розробку родовища, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) дається на 20 років (в інтервалі глибин від денної поверхні до 400 м; від 650 м – без обмеження по глибині).

За даними аналітичної системи YouControl, кінцевими бенефіціарними власниками створеної у 2009 році компанії ТОВ "Горизонти" є батько голови Львівської ОДА Максима Козицького Зіновій Козицький та Карел Комарек.

Компанія має дозвіл на видобування нафти та газу на площі Бунявській (з 2015 до 2035 року), а також на площах Гірській та Берегівській Львівської області.

Крім цього у вересні цього року компанія отримала дозвіл на спорудження свердловини для видобутку газу у Меденицькій ОТГ, а у серпні Держслужба геології та надр видала їй дозвід на промислову розробку родовищ на території Стрийського та Дрогобицького районів Львівщини.

У жовні цього року компанія "Горизонти" купила право видобутку газу на Жуківській площі біля Полтави, а у серпні перемогла в одному з лотів АТ "Укргазвидобування" на роботи з ремонту нафтогазових свердловин обсягом 120 операцій вартістю понад 200 млн грн.

Раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких". 

Додамо, батько голови Львівської ОДА Зіновій Козицький опинився на 40 позиції у рейтингу топ 100 найбагатших українців. Статки Козицького оцінили у 297 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.