У додатку Дія з'явилися Covid-сертифікати для вакцинованих бустерною дозою

Вівторок, 1 лютого 2022, 13:57

Українці вже можуть завантажити у мобільному додатку "Дія" сертифікати про вакцинацію бустерною дозою.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 1 лютого, українці, які отримали третє щеплення проти коронавірусу, можуть завантажити цифровий сертифікат у мобільному додатку "Дія".

"Як і обіцяли, всі, хто отримав бустерну дозу щеплення від Covid-19 можуть завантажити новий Covid-сертифікат. Свій "бустерний" сертифікат вже згенерував, тому можу вільно відвідувати заклади громадського харчування, державні установи та подорожувати" – наголосив Віктор Ляшко.

За його словами, термін дії сертифіката складатиме 270 днів з часу отримання бустерного щеплення. Згенерувати документ можна після того, як запис про щеплення внесли до електронної системи охорони здоров’я. Також сертифікат буде чинним для перетину кордону за 14 днів після щеплення.

Ляшко додав, що станом на сьогодні понад 350 тисяч українців отримали бустерну дозу "антиковідної" вакцини.

Додамо, з лютого 2020 року в Україні почав працювати мобільний додаток "Дія". З квітня тогож року паспорти у смартфоні офіційно стали цифровими аналогами паперових документів.

Крім цього, з 1 березня цього року додаток "Дія" поширили на вакцинацію від Covid-19, а з вересня на порталі можна згенерувати Covid-сертифікат.

Мітки: COVID-19, Covid-сертифікати, Віктор Ляшко, коронавірус, мобільний додаток "Дія", новини львова