Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 2 лютого 2022, 14:26

Тисячу Зеленського поширили на підлітків

Львів

Уряд дозволив дітям від14 років отримати тисячу гривень за повний курс вакцинації від Covid-19.

Сьогодні, 2 лютого, на своєму засіданні Кабінет міністрів України прийняв постанову, якою розширив дію програми "єПідтримка" з виплати однієї тисячі гривень через додаток "Дія" на осіб віком 14-18 років.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, підлітки зможуть витратити свою тисячу гривень також й на освітні курси, шкільне приладдя та канцелярські вироби.

Постанова набирає чинності з 7 лютого цього року.

Загалом тисяча гривень надається вакцинованими для придбання у безготівковій формі:

- послуг у сферах культури, освіти (у тому числі оплата здобуття дошкільної, позашкільної освіти, занять у гуртках, секціях, здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, харчування в закладах освіти, проживання в гуртожитках закладів освіти);

- фізичної культури і спорту;

- здійснення внутрішніх пасажирських перевезень залізничним та авіаційним транспортом;

- для придбання книжок, друкованих засобів масової інформації,
товарів спортивного призначення, шкільного приладдя та канцелярських виробів;

- для придбання отримувачами допомоги віком від 60 років лікарських засобів.

Нагадаємо, раніше отримати тисячу за вакцинацію могли українці старше 18 років, які зробили два щеплення від коронавірусу. Витратити гроші можна на квитки в кіно і театр, покупки в книжкових магазинах, абонементи в спортзал, а також квитки на залізничні та авіарейси.

Програма "єПідтримка" стартувала 19 грудня 2021 року й триватиме до 18 грудня 2022 року. Тисячу гривень від держави може отримати кожен, хто пройде повний курс вакцинації від коронавірусу.

Пізніше стало відомо, що цю тисячу гривень не видаватимуть готівкою, гроші нараховуватимуть через додаток "Дія" як сертифікат. З 24 січня програму розширили – українці, старші за 60 років, можуть витратити кошти за програмою на придбання ліків.

Також програму планують розширити на людей з інвалідністю, дітей від 12 до 18 років та на виплату комунальних послуг для людей, старше 60 років.  

Додамо, цю тисячу гривень українці найчастіше витрачають на книжки та кіно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.