Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вакцинація на Львівщині

Середа, 9 лютого 2022, 14:07

Українці, які отримали третє щеплення від Covid-19, додатково отримають по 500 гривень

вакцинація на Львівщині

Уряд затвердив виділення додаткових 500 гривень за бустерну дозу вакцини від Covid-19.

Сьогодні, 9 лютого, на своєму засіданні Кабінет міністрів України прийняв постанову, якою затвердив виділення українцям, які отримали бустерну дозу вакцини від Covid-19, додаткових 500 гривень у рамках програми "єПідтримка" через додаток "Дія".

Станом на сьогодні, за даними Кабміну, бустерне щеплення зробили 500 тисяч українців.

Також в Україні збільшили термін дії рахунку для отримання тисячі гривень за вакцинацію – перераховані на картку гроші потрібно буде витратити впродовж не чотирьох, а дев'яти місяців з дня зарахування коштів на рахунки.

Крім цього, як написав прем’єр-міністр Денис Шмигаля у Телеграм, уряд також розширив можливість використання коштів "єПідтримки "для осіб старше 60 років і людей з інвалідністю першої та другої груп – за рахунок виплат "єПідтримки" вони зможуть, крім купівлі ліків, оплатити також комунальні послуги.

Постанова набирає чинності з 14 березня цього року.

Нагадаємо, з 7 лютого програмою "єПідтримка" можуть скористатися не лише українці, старше 18 років, які зробили два щеплення від коронавірусу, а й підлітки від 14 років. Витратити гроші можна на квитки в кіно і театр, покупки в книжкових магазинах, абонементи в спортзал, квитки на залізницю та авіарейси.

Програма "єПідтримка" стартувала 19 грудня 2021 року й триватиме до 18 грудня 2022 року. Тисячу гривень від держави може отримати кожен, хто пройде повний курс вакцинації від коронавірусу.

Пізніше стало відомо, що цю тисячу гривень не видаватимуть готівкою, гроші нараховуватимуть через додаток "Дія" як сертифікат. З 24 січня програму розширили – українці, старші за 60 років, можуть витратити кошти за програмою на придбання ліків.

У січні стало відомо, що програму планують розширити на людей з інвалідністю, дітей від 12 до 18 років та на виплату комунальних послуг для людей, старше 60 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.