Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

додаток "Дія"

Четвер, 10 лютого 2022, 12:50

У додатку Дія з’явиться е-посвідчення ветерана війни або учасника Революції Гідності

додаток "Дія"

У мобільному додатку "Дія" запровадять електронне посвідчення ветерана війни або постраждалого учасника Революції Гідності.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Вчора, 9 лютого, під чс засідання Кабінет міністрів прийняв рішення, згідно із яким у додатку державних послуг "Дія" з’явиться електронне посвідчення ветерана війни або постраждалого учасника Революції Гідності.

"Завдяки йому українські ветерани зможуть використовувати електронне посвідчення в "Дії" як аналог паперового та завжди мати його із собою – у смартфоні. Скористатися цифровим посвідченням у застосунку "Дія" зможуть понад 1 млн ветеранів війни, постраждалих учасників Революції Гідності та людей, на яких поширюється Закон України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" – йдеться у повідомленні.

У Мінцифри наголосили, що цифрові документи в "Дії" не зберігаються в застосунку, а підтягуються з реєстрів.

Додамо, з лютого 2020 року в Україні почав працювати мобільний додаток "Дія". З квітня того ж року паспорти у смартфоні офіційно стали цифровими аналогами паперових документів.

Крім цього, з 1 березня 2021 року додаток "Дія" поширили на вакцинацію від Covid-19, а з вересня того ж року на порталі можна згенерувати Covid-сертифікат.

З того часу у мобільному додатку з'явилася низка нових послуг: можна змінити місце реєстрації, поділитися техпаспортом, продовжити та припинити грошову допомогу внутрішньо переміщеним особам та отримати дозвіл на будівництво, згенерувати довідку про несудимість. Крім цього у "Дії" запустили громадські опитування, тестують функцію сповіщення громадян про судові засідання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.