Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ФСК «Сокіл», стадіон, Сокаль

loda.gov.ua

Четвер, 17 лютого 2022, 13:58

На завершення реконструкції ФСК «Сокіл» у Сокалі необхідно ще 11 млн грн

ФСК «Сокіл», стадіон, Сокаль

Кошти потрібно знайти у міському, районному та обласному бюджетах, аби довершити до кінця капітальний ремонт, який було розпочато у жовтні 2021.

Міський голова Сокаля Сергій Касян повідомив, що  збільшення вартості реконструкції стадіону пов’язано зі змінами проекту реконструкції, адже в першому його варіанті не було передбачено багато деталей, перед усім накриття трибун дахом.

«Минулий рік нам видався доволі непростим, щодо ремонту. Ми зіткнулися із рядом моментів, коли проектант, який проектував реконструкцію стадіону, можна сказати, неякісно це зробив. На жаль, не було враховано дуже багато факторів, і як результат – протягом року ми мусіли йти на коригування проєктів і на додаткові роботи» - заявив він у виступі на сесії Сокальської міської ради вчора, 16 лютого.

Касян вважає, що додаткові видатки є виправданими, адже вони покращать якість реконструкції, серед іншого дах над трибунами дозволить використовувати стадіон в різні пори року.

Міський голова розповів, що на реконструкцію стадіону минулого року було освоєно 20 млн грн по програмі ДФРР, а також з 4, 6 млн грн. – з обласного бюджету.

З  коштів, виділених обласним бюджетом на реконструкцію стадіону в 2021 році, не було використано 2, 4 млн. грн. Також залишись не використаними кошти міського та районного бюджетів, які призначались минулого року на реконструкцію стадіону, в сумі 4 млн. грн.

«Зараз проводимо зустрічі на усіх рівнях, щоб залучити фінансовий ресурс. Щоб знайти гроші, направити у русло і здати стадіон, який би був найкращим в області» - сказав міський голова.

Станом на сьогодні будівельна готовність стадіону складає 60%.  Роботи на стадіоні тривають. Тут вже облаштовані майданчики для гри у пляжний волейбол, встановлене тренажерне обладнання, закуплений легкоатлетичний інвентар, підготовлена основу для облаштування бігових доріжок та сектори для трибун.

Нагадаємо, реконструкція стадіону  проводиться у межах президентської програми «Велике будівництво».  Загальна вартість проєкту у 2021 році становила 31 млн грн., в тому числі  20 млн. грн. з ДФРР, 7 млн. грн.  — з обласного бюджету та по 2 млн  — з районного та з міського бюджетів.

Новина створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.