Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вул. Пластова

Вівторок, 22 лютого 2022, 13:00

Сміттєпереробний завод у Львові планують відкрити у серпні наступного року

вул. Пластова

Будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у Львові мають повністю завершити у серпні 2023 року.

Про це повідомила пресслужба політичної партії Варта.

Вчора, 21 лютого, під час виїзного засідання комісії фінансів та планування бюджету Львівської міськради, директор ЛКП "Зелене місто" Тарас Калужний заявив, що будівництво сміттєпереробного комплексу на вул. Пластовій у Львові мають повністю завершити 10 серпня 2023 року.

За його словами, у вересні 2021 року стартували роботи з підготовки ділянки на вул. Пластовій для будівництва, а зараз підрядник виконує роботи з монтажу паль. Це – перший етап будівництва, а з 22 лютого розпочнуться земляні роботи, під час якого зводитимуть основу під головний корпус комплексу.

До кінця року мають завезти обладнання, а на наступний рік – його підключити.

"Зелене місто" оплатило підряднику тільки авансовий платіж згідно з міжнародними вимогами банку. Це близько 3 млн євро, плюс ПДВ – 620 тисяч євро. У подальшому підрядник виконує роботи, а технічний нагляд, обраний банком, перевіряє обсяг робіт і тільки тоді їх оплачують. Загалом контракт підписаний на 36, 6 млн євро кредиту" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 23 вересня 2021 року Держінспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Паластовій.

У квітні 2018 року депутати міськради погодили отримання кредиту від ЄБРР у 25 млн євро, а вже у червні того ж року ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу. А у липні минулого року місто підписало контракт на будівництво комплексу з польською компанією Control Process S.A.

 У 2020 році ЄБРР обирав переможцем цього тендеру консорціум компаній WTT Netherlands BV (Нідерланди) – Axis Industries UAB (Литва), однак вони угоду не підписали й право на контракт отримала польська компанія. 

У НАЗК планують перевірити цей тендер, зокрема, ЛКП "Зелене місто" підозрюють у домовленостях із польською компанією.

Додамо, на початку лютого "Львівводоканал" замовив за 200 тис грн ПКД із будівництва павільйону екохабу та оглядового майданчика з виглядом на майбутній сміттєпереробний завод.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.