Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Середа, 23 лютого 2022, 16:12

Козицький пильно пильнує комендантську годину на Львівщині

Максим Козицький

Голова Львівської ОДА Максим Козицький розповів, що через запровадження надзвичайного стану наразі на Львівщині не вводитимуть комендантську годину.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький сьогодні, 23 лютого, на брифінгу.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький наголосив, що наразі запровадження надзвичайного стану на Львівщині передбачає посилені перевірки та посилення патрулювання поліції. Він зазначив, що мешканці Львівщини мають бути пильними щодо підозрілих осіб на вулиці, у транспорті та у громадських місцях.

"Ви знаєте, що проведено РНБО, підписаний указ президента про введення надзвичайного стану на території Україні. Хочу підкреслити − надзвичайного, а не військового. Верховна Рада упродовж 48 годин має ратифікувати указ. Я думаю, що це буде зроблено сьогодні й від сьогодні на території буде введений надзвичайний стан.

Що це значить для нас як для мешканців Львівщини? Це насамперед посилення перевірок щодо антитерористичної небезпеки посилення, посилення патрулювання поліції та несення своїх службових обов'язків. Це певна можливість, напевно незручність для громадян щодо можливої зупинки та запитати хто ви, звідки. Але з іншого боку це має бути й пильність населення щодо підозрілих осіб. Це не про комендантську годину, а це про посилення пильності на цю мить на Львівщині" − повідомив Максим Козицький.

За словами Максима Козицького, наразі в області не вводитимуть комендантську годину, а зміни можливі у разі загострення ситуації на фронті.

"На цей момент такого завдання немає. Комендантської години не буде. У разі загострення ситуації на фронті можлива зміна формату. Зараз про таке не йдеться" − додав Козицький.

Голова Львівської ОДА зазначив, що основним завданням на Львівщині є розгортання підрозділів територіальної оборони.

"Наше завдання зараз основне − це розгортання бригади територіальної оборони. Ще раз, користуючись моментом, всіх охочих запрошую записуватись в територіальну оборону Львівщини. Це зараз основний елемент, який нам потрібно розвивати та довести бригаду до повного укомплектування. Тому що наступний крок − це буде проведення навчань людей, які записані. Це справді важливий елемент оборони та допомоги правоохоронним органам, адміністрації та органам місцевого самоврядування щодо встановлення правопорядку і зміцнення обороноздатності" − зазначив Максим Козицький.

Нагадаємо, сьогодні, 23 лютого, РНБО прийняла рішення запровадити надзвичайний стан на всій території України, крім Донецької та Луганської областей, де вже діє надзвичайний правовий режим.

Додамо, після підписання 21 лютого президентом Російської Федерації Володимиром Путіним указу про визнання ОРДЛО, а 22 лютого ратифікування Держдумою Росії угоди про співпрацю з ЛНР і ДНР, Львівська облрада та Львівська міськрада оприлюднили заяви, у яких вимагають розірвати дипломатичні відносини України з Росією, а РФ вирішила евакуювати працівників всіх своїх посольств в Україні, в тому числі й зі Львова.

Також Верховна Рада підтримала постанову про запровадження санкцій проти депутатів Держдуми РФ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.