Козицький повідомив про 450 тисяч переселенців на Львівщині

П'ятниця, 8 квітня 2022, 15:21

Сьогодні Максим Козицький заявив, що всього на території області знаходиться 450 тисяч переселенців.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

За останню добу до Львівської області прибули 3795 вимушених переселенців, а всього на території Львівщини налічується понад 450 тисяч осіб.

"Розселили в області за добу 3795 людей з інших регіонів. Від початку повномасштабного нападу рф прихисток на Львівщині знайшли понад 450 тисяч жителів інших областей" – написав Козицький.

Нагадаємо, 7 квітня Козицький заявляв, що всього в області офіційно прийняли та розселили 289 тисяч осіб, натомість ще 31 березня повідомив про близько 500 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

За даними Укрзалізниці, станом на 28 березня, з початку російського вторгнення швидкісними поїздами з областей, де тривають бойові дії, до Львова евакуювали 158 тисяч переселенців, які або оселилися на території Львівщини або виїхали до країн Євросоюзу.

Також 9 березня міський голова Львова Андрій Садовий порахував, що за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців. У місті виділять земельні ділянки для будівництва нового житла, а також Львові створили Центр підтримки, який збирає запити для працевлаштування переселенців. За словами мера, у Львові після війни на постійне проживання залишаться близько 50 тисяч переселенців.

Додамо, що на "Арені Львів" працює контактний центр, який приймає людей, що прибувають з залізничного вокзалу, приїжджають автобусами та приватним транспортом. Там вони отримують направлення на поселення.

Мітки: біженці, Максим Козицький, новини львова, переселенці