Зеленський зловив каптенармуса Медведчука

Середа, 13 квітня 2022, 11:25

СБУ провела спецоперацію та затримала нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Про це повідомляє Служба безпеки України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 12 квітня, СБУ провела спецоперацію із затримання народного депутата від партії Опозиційна платформа – За життя, кума Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Медведчука затримали, коли він у військовій формі намагався втекти з України. До цього він 48 днів переховувався від правосуддя на території України.

"Дякую усім співробітникам СБУ, зокрема, слідчим і контррозвідникам української спецслужби, які, виконуючи доручення Президента України Володимира Зеленського, довели свій професіоналізм і провели цю блискавичну та небезпечну багаторівневу спецоперацію із затримання поки що народного депутата Медведчука" – зазначив голова СБУ Іван Баканов.

Пізніше президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що Медведчук опублікував фото останнього у військовій формі й кайданках та запропонував обміняти його на українських полонених.

Зазначимо, 11 травня 2021 року нардепам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. 

Медведчуку суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 10 березня 2022 року. 27 лютого цього року він втік з-під домашнього арешту.

Мітки: Віктор Медведчук, новини львова, СБУ