Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Вівторок, 24 травня 2022, 17:15

Понад 100 підприємств Львівщини отримали відшкодування за працевлаштування переселенців

Львівщина

Станом на сьогодні 140 підприємств Львова та області працевлаштували 283 офіційно зареєстрованих переселенців.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 23 травня документи для призначення компенсації витрат з оплати праці за працевлаштування 283 офіційно зареєстрованих переселенців подали 140 підприємств, а консультації з цього питання отримали 5400 працедавців.

Загалом для реалізації цієї програми Львівщина отримала 188,5 тис. грн, які вже надійшли на рахунки підприємств, де працюють переселенці.

Як повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, левову частку тих, хто звернувся за допомогою, становили працедавці Львова.

За галузевою ознакою в основному пакети документів для отримання витрат з оплати праці подали суб’єкти господарювання переробної промисловості (виробництво), заклади гуртової та роздрібної торгівлі, організації харчування, установи, що ведуть діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування, професійної, наукової та технічної діяльності, охорони здоров’я, сільського господарства та будівництва.

Для того, щоби отримати компенсацію, яка надається у розмірі 6,5 тис. грн впродовж двох місяців з дати працевлаштування переселенця, потрібно не раніше ніж через 5 днів після прийняття на роботу подати до базового центру зайнятості або філії ЛОЦЗ необхідні документи.

Урядова програма діє у період воєнного стану та впродовж 30 календарних днів після його закінчення, однак вона не поширюється на установи на організації, що фінансуються з бюджету, а також фонди соціального страхування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.