Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська обласна рада

google.com

Четвер, 2 червня 2022, 12:03

Облрадам на неокупованих територіях повернули всі повноваження включно з повноваженнями про бюджет – експерт

Львівська обласна рада

Постанова Кабміну від 11 березня "Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану" втратила актуальність.

Закон "Про правовий режим воєнного стану" повернув районним і обласним радам всі їхні повноваження разом з повноваженнями про бюджет.

Про це заявила експерт, начальник відділу правового аналізу та моніторингу інвестиційної діяльності Львівської обласної ради Мар'яна Кричковська.

Мар'яна Кричковська вважає, що на практиці постанову Кабміну від 11 березня "Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану" можна не застосовувати, адже вона втратила актуальність.

"До набуття законом чинності, тобто до 20 травня, механізм реалізації бюджетних питань прописали в постанові Кабінету Міністрів від 11 березня "Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану". Ця постанова посилалася на статтю 15 закону "Про правовий режим воєнного стану", але в редакції, що існувала станом на 11 березня. У чинному законі в цю статтю внесли зміни. Тому нині постанова Кабміну повністю суперечить нормі чинного закону, а саме частині 3 статті 15", – пояснила вона.

Повністю з експертним висновком можна ознайомитись в публікації Мар'яна Кричковська про діяльність Львівської облради в умовах воєнного стану.

Раніше Варіанти публікували експертний висновок про Закон "Про правовий режим воєнного стану" та повноваження районних та обласних рад в умовах воєнного стану начальник юридичного відділу Львівської обласної ради Ярослава Гасяка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.