Орденоносець Фурдичко таки сидітиме 8 років за хабар

Вівторок, 7 червня 2022, 14:10

Антикорупційний суд залишив без змін рішення про засудження ексдиректора Інституту агроекології та природокористування Ореста Фурдичка за хабар.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Фейсбуці.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу колишнього директора Інституту агроекології та природокористування НААН України та ексголови Львівської обласної ради Ореста Фурдичка у справі про 500 тисяч доларів хабаря.

Як наголосили в антикорупційній прокуратурі, Фурдичка визнали винним у вимаганні та одержанні хабаря за виділення під будівництво земельних ділянок, що належать Інституту, та засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Вказана ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Касаційного кримінального суду Верховного Суду протягом трьох місяців з дня її постановлення. На виконання вироку колишнього директора Інституту взято під варту в залі суду" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2017 році в Києві детективи НАБУ затримали Ореста Фурдичка з першою частиною хабаря у 300 тисяч доларів, а загалом він мав отримати 500 тисяч доларів. 

У липні 2021 року ВАКС визнав його винним та призначив 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов’язками, строком на 3 роки та конфіскацією майна.

Додамо, Орест Фурдичко з початку 1990-х років очолював лісову галузь Львівщини. А у 1990-1997 рр. був депутатом Львівської облради, у 1997-1998 рр. – голова Львівської облради.

У 1998-2002 роках Орест Фурдичко був народним депутатом, пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України та у міністерстві охорони навколишнього середовища.

У травні 2017 році його нагородили орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Мітки: Вищий антикорупційний суд України, новини львова, Орест Фурдичко, хабар