Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Іваночко

lvivoblrada.gov.ua

Середа, 15 червня 2022, 11:14

Депутати обрали керівника заповідника Стільське городище

Ірина Іваночко

Львівська облрада призначила Ірину Іваночко на посаду керівника заповідника "Стільське городище".

Вчора, 14 червня, на сесії Львівської обласної ради депутати призначили Ірину Іваночко директоркою КЗ ЛОР "Історико-культурний заповідник "Стільське городище".

"За" проголосували 58 депутатів.

Конкурс на цю посаду відбувся у січні цього року. За його результатами конкурсна комісія обрала Ірину Іваночко переможницею конкурсу.

До конкурсу допустили двох осіб – Руслана Коропецького та Ірину Іваночко, які представили перспективні плани розвитку заповідника на 1 та 5 років. "За" кандидатуру Іваночко проголосувало 6 членів комісії.

Зазначимо, Ірина Іваночко є викладачкою та концертмейстеркою Миколаївської дитячої школи мистецтв. Раніше працювала на різних посадах у Миколаївській районній державній адміністрації, з них 15 років очолювала відділ культури, молоді та спорту, депутатка Миколаївської міської ради IV-V скликань (голова комісії з питань культури, освіти, молоді та спорту). 

З презентацією Ірина Іваночко можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, у вересні 2016 році депутати не підтримали кандидатуру Ореста Корчинського, відкривача і головного дослідника пам’ятки "Стільське городище", який був й директором заповідника.

Раніше Корчинський повідомив про приватизацію та руйнування земель заповідника. У 2015 році на місці древнього городища вирили котлован для озера.

Додамо, у 2020 році Варіанти розповідали про заповідник у статті "Стільське городище: культурна спадщина як проблема".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.