Нардепи підтримали ратифікацію Стамбульської конвенції

Понеділок, 20 червня 2022, 14:09

Верховна Рада проголосувала за ратифікацію Стамбульської конвенції.

Про це повідомляє Європейська правда.

Сьогодні, 20 червня, Верховна Рада підтримала ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами – Стамбульську конвенцію.

"За" проголосували 259 народних депутатів, проти – 4, утрималися – 25.

Від фракції Слуги народу надійшло 193 голоси, 1 – проти, 6 – утрималися; від Європейської солідарності – 9 "за", 1 – утримався; від Батьківщини утрималися всі 13 нардепів, які голосували; від Голосу" – 10 "за" і 2 – проти; від Платформи за життя і мир, Довіри й Відновлення України всі депутати, які проголосували, дали голоси "за"; від За майбутнє – 2 голоси "за", 1 – проти і 6 – утрималися.

Зазначимо, цим документом Україна визнає, що метою конвенції є захист жінок від усіх форм насильства, недопущення, кримінальне переслідування та ліквідація насильства стосовно жінок і домашнього насильства, яке вчинено також стосовно чоловіків і дітей (хлопців і дівчат).

Стамбульська конвенція – це міжнародна угода Ради Європи щодо насильства проти жінок і домашнього насильства, підписана у Стамбулі 11 травня 2011 року.

Щонайменше 34 країни вже ратифікували її.

Мітки: Верховна Рада, нардепи із львівщини, новини львова