У Жидачеві підтримали звернення про перехід на григоріанський календар

П'ятниця, 24 червня 2022, 10:56

Депутати Жидачівської міськради просять УПЦ та УГКЦ розглянули можливість переходу на григоріанський календар.

Про це повідомляє Жидачівська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 23 червня, на сесії Жидачівської міської ради депутати підтримали звернення Стрийської міськради щодо переходу на григоріанський календар.

Зокрема, цим документом депутати звернулися Української Греко-Католицької Церкви та Православної Церкви України  з проханням розглянути можливість переходу на григоріанський календар.

"У "Різному" депутати розглянули та підтримали звернення депутатів Стрийської міської ради "Про звернення до Ієрархів Української Греко-Католицької Церкви та Православної Церкви України щодо переходу на григоріанський календар" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці квітня депутати Стрийської міськради направили звернення до ПЦУ та УГКЦ з проханням перейти на григоріанський календар.

Депутати наголошували, що не хочуть бути в числі "цивілізаційної відсталості, а отже, календарного невігластва", і перебувати "в одній спілці" з московською православною церквою, яка "постійно використовувала і використовує розрізнення релігійного календаря як протиставлення західній християнській традиції".

Мітки: Жидачів, календар, новини львова, Православна Церква України, УГКЦ