Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

перехрестя Сахарова-Вітовського

Середа, 17 серпня 2022, 14:43

У Львові хочуть назвати одну з площ міста на честь Станіслава Лема

перехрестя Сахарова-Вітовського

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про площу призвоєння назви Станіслава Лема площі на перехресті вул. Сахарова та Вітовського.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 8 серпня 2022 року.

Депутати підготували ухвалу, якою планують назвати одну з площ Львова на честь польського письменника, уродженця Львова Станіслава Лема.

Як йдеться у документі, назвати на честь Станіслава Лема планують площу на перехресті вулиць Академіка А. Сахарова та Д. Вітовського, керуючись програмою відзначення 100-річчя з дня народження Станіслава Лема та враховуючи звернення ТзОВ "Лем Стейшн".

"Присвоїти ім’я відомого письменника-фантаста і філософа Станіслава Лема площі на перехресті вулиць Академіка А. Сахарова та Д. Вітовського. Галицькій та Франківській районним адміністраціям у місячний термін виготовити та встановити таблиці з назвою "площа Станіслава Лема" – йдеться у проєкті ухвали.

Також депутати планують доручити ЛКП "Міський центр інформаційних технологій" у місячний термін внести зміни до бази даних, електронних карт міста, вебсторінки міської ради тощо.

Зазначимо, Станіслав Лем – відомий польський письменник, фантаст і  філософ. Народився 1921 року у Львові. Спогади про Львів Станіслав Лем описав в книзі "Високий замок".

У серпні 2021 року виконавчий комітет Львівської міськради погодив встановлення інформаційної таблиці Станіславу Лему на вул. Б. Лепкого, 4.

Додамо, у липні 2018 року виконком міськради визначив переможцем інвестиційного конкурсу із реконструкції трамвайного депо на вул. Сахарова для створення інноваційно-креативного простору ТзОВ "Лем Стейшн", яке було єдиним учасником конкурсу.

У 2020 році виконком надав дозвіл компанії "Лем Стейшн" на другу чергу будівництва із створення інноваційно-креативного простору в старому трамвайному депо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.