Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

перехрестя Сахарова-Вітовського

Четвер, 18 серпня 2022, 13:50

На перетині Сахарова та Вітовського сяятиме сепульками площа Станіслава Лема

перехрестя Сахарова-Вітовського

Депутати Львівської міськради привоїли назву Станіслава Лема площі на перехресті вул. Сахарова та Вітовського.

Сьогодні, 18 серпня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення присвоїти назву Станіслава Лема площі на перехресті вул. Сахарова та Вітовського.

Як йдеться у документі, назвати на честь польського письменника, уродженця Львова Станіслава Лема планують площу на перехресті вулиць Академіка А. Сахарова та Д. Вітовського, керуючись програмою відзначення 100-річчя з дня народження Станіслава Лема та враховуючи звернення ТзОВ "Лем Стейшн".

"Присвоїти ім'я відомого письменника-фантаста і філософа Станіслава Лема площі на перехресті вулиць Академіка А. Сахарова та Д. Вітовського. Галицькій та Франківській районним адміністраціям у місячний термін виготовити та встановити таблиці з назвою "площа Станіслава Лема" – йдеться у проєкті ухвали.

Також депутати доручили ЛКП "Міський центр інформаційних технологій" у місячний термін внести зміни до бази даних, електронних карт міста, вебсторінки міської ради тощо.

Зазначимо, Станіслав Лем – відомий польський письменник, фантаст і  філософ. Народився 1921 року у Львові. Спогади про Львів Станіслав Лем описав в книзі "Високий замок".

У серпні 2021 року виконавчий комітет Львівської міськради погодив встановлення інформаційної таблиці Станіславу Лему на вул. Б. Лепкого, 4.

Додамо, у липні 2018 року виконком міськради визначив переможцем інвестиційного конкурсу з реконструкції трамвайного депо на вул. Сахарова для створення інноваційно-креативного простору ТзОВ "Лем Стейшн", яке було єдиним учасником конкурсу.

У 2020 році виконком надав дозвіл компанії "Лем Стейшн" на другу чергу будівництва із створення інноваційно-креативного простору в старому трамвайному депо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.