Борис Джонсон став Почесним доктором університету Франка

Середа, 5 жовтня 2022, 12:16

Вчена рада ЛНУ ім. І. Франка присвоїла експрем'єру Британії Борису Джонсону звання Почесний доктор Львівського університету.

Про це повідомляє пресцентр Львівського національного університету імені Івана Франка.

Вчора, 4 жовтня, вчена рада ЛНУ імені Івана Франка надала звання "Почесний доктор" (Doctor Honoris Causa) Львівського національного університету імені Івана Франка" британському політику, прем’єр-міністрові Великої Британії (2019-2022) Борису Джонсону.

Як наголосили в пресцентрі університету, до цього політик дав офіційну згоду стати частиною академічної спільноти Львівського університету і висловив надію у найближчому майбутньому відвідати ЛНУ ім. Івана Франка.

Кандидатуру Бориса Джонсона висунув ректорат Львівського університету та підтримали п’ятеро професорів. Зокрема, ректор університету Володимир Мельник, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Сергій Різник, завідувач кафедри європейського права, заступник декана факультету міжнародних відносин Михайло Микієвич, завідувач кафедри алгебри, топології та основ математики Тарас Банах і професор кафедри географії України Мирослав Дністрянський.

"Борис Джонсон – не один із перших, а власне перший зі світових лідерів зайняв жорстку однозначну позицію щодо того, що Україна – незалежна держава, а росія – агресор. Позиція Бориса Джонсона і його візит в Україну зрештою призвели до того, що відбувся процес такої масштабної консолідації щодо того, що Європа має виступити проти російського агресора як того, що нищить усі цивілізаційні норми України та світу" – констатував Володимир Мельник.

Зазначимо, що процедурі висунення кандидатури Бориса Джонсона передувала тривала комунікація між університетом, посольством України у Великій Британії та британськими колегами.

Додамо, ще у травні одну з вулиць села Солонка вирішили назвати на честь Бориса Джонсона.

Мітки: новини львова, університет Франка