Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівобленерго

Четвер, 13 жовтня 2022, 11:18

На Львівщині можуть ввести віялові відключення електроенергії

Львівобленерго

У області можуть запровадити віялові відключення через збільшення споживання електроенергії. 

Про це повідомляє "Львівобленерго" на своїй сторінці у Фейсбуці. 

"Львівобленерго" може запровадити віялові відключення у Львівській області через велике споживання електроенергії мешканцями області.

"Львівобленерго" вживає необхідних заходів для нормалізації електропостачання. Однак, якщо навантаження на електромережі не зменшуватиметься, можливе введення графіків аварійних відключень для споживачів, як це вже відбувається в інших областях України" – йдеться у повідомленні.

У "Львівобленерго"  наголосили, що через ракетні обстріли 10-11 жовтня Львів та інші населені пункти області сьогодні отримують електроенергію за резервними післяаварійними схемами, тому в електромережі виник дефіцит потужності.

"Як наслідок, велике навантаження ввечері та вранці, коли люди масово вмикають електроприлади, призводить до зниження рівня напруги в електромережі.

Ще раз закликаємо всіх мешканців Львівщини самостійно обмежити споживання електроенергії і не вмикати енергомісткі прилади у період найбільшого навантаження на електромережу з 8 до 11 години вранці та з 17 до 23 години ввечері.

Натомість закликаємо використовувати електроенергію вночі після 23 години: наприклад, перенести на нічний час прання, підігрів води, обігрів помешкання, зарядку телефонів та інших пристроїв тощо" – пояснили у "Львівобленерго".

Найбільш енерговитратними приладами є електрообігрівачі, бойлери, електроплити, мікрохвильові печі, пральні машини, електричні духовки, електрочайники, праски, посудомийні машини, кондиціонери, порохотяги тощо.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький в ефірі телемарафону також попередив мешканців Львівщини про можливі відключення електроенергії та додав, що у всіх населених пунктах області повністю відновили електропостачання.

Нагадаємо, зранку 11 жовтня російські окупанти випустили ракети по об'єктах енергетичної інфраструктури у Львові, було фактично знищено 4 електропідстанції, частину міста знеструмленопостраждала одна людина.

А 10 жовтня по території Львівської області загалом випустили 15 ракет. На Львівщині зафіксували удари по об‘єктах енергетичної інфраструктури через що в області виникли перебої з електропостачанням, водою та інтернетом.

Через відсутність електроенергії була тимчасово призупинена робота міських ТЕЦ та знеструмлена частина Львова. Також в області затримуються приміські поїзди через знеструмлення контактної мережі.

Загалом 10 жовтня окупанти випустили по території України понад 80 ракет.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.