Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дубляни

google.com.ua

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 13:46

Дубляни залишаться у складі Львівської ОТГ

Дубляни

Верховний Суд остаточно скасував рішення апеляцій про виключення Дублян зі складу Львівської ОТГ.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Фейсбуці.

У середу, 19 жовтня, Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду постановив скасувати рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 вересня 2021 року та Шостого апеляційного адміністративного суду  від 7 грудня 2021 року щодо виключення міста Дубляни зі складу Львівської територіальної громади. 

"Дубляни – це Львівська МТГ. Маємо рішення касації. 19 жовтня була винесена постанова Верховного суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду.

Якщо коротко: касаційні скарги Кабміну і Львівської ОДА задовольнити, а рішення Окружного адміністративного суду Києва від 22 вересня 2021 року та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду  від 7 грудня 2021 року скасувати.

Отож, офіційно й безповоротно: Дубляни – частина Львівської громади" – написав Любомир Зубач.  

Нагадаємо, у лютому 2022 року Верховний Суд зупинив рішення апеляції про виключення Дублян зі складу Львівської ОТГ й задовольнив клопотання Львівської ОВА, у якому наголошувалося, що від'єднання Дублян від Львівської ОТГ призведе до значних змін в адміністративно-територіальному устрої Львівської області.

Додамо, у червні 2020 року уряд опублікував перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА, який як вважають експерти, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Згідно з ним на території Львівської області створили 73 об'єднані територіальні громади разом із Львівською ОТГ до складу якої увійшло й місто Дубляни. Протестуючи проти цього рішення, представники приміських громад Львова, яких об'єднали зі Львовом, заявили, що звертатимуться у Раду Європи.

У грудні 2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення Окружного адмінсуду Києва щодо законності виключення Дублян зі складу Львівської ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.